THE fan blog
Contact: irina.stanescu@ymail.com
round minus
round plus

Interview on TVR Cultural - October 8th

The Romanian TV station TVR Cultural will broadcast an interview with Angela Gheorghiu on Thursday evening (October 8th), starting at 10:30pm. This is the first part of 3, the other two being scheduled to be broadcasted on October 15th and October 22nd. The station's website states that "this is the longest interview the famous soprano gave to a Romanian TV station". The producer is Mr Marius Constantinescu and the name of this program that will have as guests in the future some other important persons is "Profile, story, character". The program is HERE.
.
Ii cunoaştem mai bine pe câţiva dintre oamenii care, aproape zi de zi, spun pe un ton răspicat că arta, muzica, filmul, teatrul, moda, fotografia, publicitatea, arhitectura, cartea, accesoriul, tabietul, imaginea, comunicarea sunt noţiuni de primă pagină, nu capricii bune de completat, pe unde a mai rămas loc, universul interior. Sunt oameni care, într-o şarjă a kitsch-ului, a ditirambilor şi a spoielii, aleg să se apere cum ştiu ei mai bine: profesând, aproape de excelenţă, alternativa.
Cei mai mulţi sunt feţe foarte cunoscute. Alţii sunt eminenţe cenuşii, autori ai succesului unui brand, unui concept, unei mişcări sau unei idei. Pe toţi îi veţi vedea şi auzi, în egală măsură, vorbind despre paşii care i-au condus la acest nivel. Nu îşi dau cu părerea, după o modă bine împământenită la noi, despre câte în lună şi în stele, ci
preferă să spună poveşti în care personajele principale sunt... tot ei. Conversaţia va fi fluidă, nu cu pretenţia de a realiza un portret stas al vorbitorului, ci, mai curând, de a lăsa să se întâlnească răspunsuri simple la întrebări la fel de simple cu istorisiri
savuroase, reflecţii, amintiri sau nedumeriri. O discuţie care nu reclamă concluzii, nu vrea să tragă după ea cortina, ci îl îndeamnă pe privitor să îl caute pe subiect direct în mediul său de exprimare creativă (pe scenă, pe ecran, pe catwalk, în pagini de carte, de
revistă, de ziar, în fotografii, clădiri şi sunete).
Deschid seria cu, fara indoiala, cel mai cunoscut nume romanesc de pe
afisul cultural al lumii: soprana ANGELA GHEORGHIU. Trei saptamani la rand (8, 15 si 22 octombrie). Cel mai amplu interviu acordat de celebra soprana unei televiziuni din Romania.

2 comments:

 1. Draga Irina,
  Iti multumesc pt.existenta acestui blog,sunt o mare admiratoare a Angelei G.
  O singura rugaminte as avea ,schimba poza de la inceputul paginii cu Angela.Stiu ca ai spus ca iti place, dar cred ca este o poza destul de trista iar Angela e o optimista asa cum a declarat-o de multe ori.
  Oricare ar fi raspunsul tau iti doresc numai bine.
  Cristina.

  ReplyDelete
 2. Bine ai venit, Cristina.
  Pozele se vor schimba. dar fiecare vede in poza altceva. eu vad relaxarea si multumirea de dupa o seara reusita. cand voi gasi alta la fel de sugestiva, o voi inlocui.

  ReplyDelete